помощен център

Какво да вземем предвид когато закупуваме прахосмукачка.

Ако вече сте решили да закупите нова прахосмукачка е време за ново решение - какъв модел е най- подходящ за мен? Този малък наръчник ще ви помогне да направите правилният избор. Основният въпрос е „ За какво ще я използвам?”.

Ако искате прахосмукачката ви да има опции като пране и почистване на прозорци, тогава за вас е подходяща прахосмукачка от типа wet & dry (серия Wodnik).

Ако търсите просто обикновенна прахосмукачка, тогава изборът е много по-голям.

  • Номинална мощност: Колкото по-малка е мощността, толкова по икономична е прахосмукачката ви. Мощността не оказва голямо влияние върху качеството на почистване. То се влияе от показатели като: клас на почистване на килими и клас на почистване твърди настилки. 
  • Филтриране на въздуха: Качеството на въздуха излизащ от прахосмукачката зависи най-вече от изходящият филтър. Филтрите тип HEPA са най-добрите. Най-добрия от тях - HEPA H13 (модели Solaris и Syrius) улавя до 99,97% частици с размер до 0.3 микрона. 
  • Четки: Колкото е по-голям избора на четки- толкова по-добре. Най-добрите четки са Turbobrush и Electrobrush. И двете подобряват значително ефективността на почистването, особено при килими и подови настилки с косъм. 
  • Размер: Моделът Syrius е идеален в това отношение. Той успява да комбинира компактни размери с голяма торбичка за прах и мощен мотор. 
  • Функции: Те правят една прахосмукачка по-удобна и универсална. Сред по-интересните функции са сигнал за смяна на филтъра (Solaris and Syrius), auto-reverse (кабелът за електричеството винаги е точната дължина – Solaris), или функция за издухване (Aquario).